Často vídám u dražší kosmetiky, že obsahuje bambucké máslo. Třeba lesky na rty, krémy,… a taky nevíte co to je, ale říkáte si: „Páni, to bude asi dobrý!“. Ono to opravdu dobré je…

Bambucké máslo pochází z Jižní Afriky, především z oblastí Ghany, Burkiny Faso, Mali a Nigérie.

Získává se ze stromu nazývaného Shea Tree (místní jej přezdívají karité tree (strom života) podobného našemu dubu. Jeho plody jsou kulovité bobule a skrývají jedno až dvě semena podobající se klasickým kaštanům Jírovce maďalu (taktéž Kaštan koňský). Právě z těchto plodů, „ořechů“, se získává bambucké máslo, které se pyšní jedním z nejvyšších podílů léčivých látek, vitamínů (A, E a F) a jiných. Právě tento vysoký podíl nerafinovaných příznivých látek a vitamínů dělá bambucké máslo výjimečným oproti jiným olejům.

Hodí se téměř na vše. Hojí spáleniny, ošetří drobné ranky, prasklinky a bodnutí hmyzu. Zvyšuje odolnost kůže proti zánětům, alergiím, vráskám a pomáhá na suchou kůži, vyrážku, svědění či spálení sluncem. Také chrání před slanou vodou, chladným počasím a proti omrzlinám. Těhotné ženy ho používají k prevenci strií.

Víte o nějaké další zajímavé složce, která vám vrtá hlavou a chcete se o ní dozvědět něco více? Napište mi do komentářů a třeba se tu o tom vyloupne stručný článek :-)…

Petra

Zanechte zprávu

Vaše emailová adresa nebude zvěřejněna. Povinná pole jsou označena hvězdičkou *

Komentář *